Ilość
odsłon:
2409 Data publikacji:
2006-10-18 |
Szanowni Państwo
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Hajnówce ma zaszczyt
zaprosić na „Dzień Otwarty Inspekcji Sanitarnej’ organizowany
w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Hajnówce, ul.
Piłsudskiego 10 w dniu 23 października 2006 r., w godzinach od 1200
do 1500.
-
Pragniemy przybliżyć państwu specyfikę pracy i zakres działania
Państwowej Inspekcji Sanitarnej
-
Dostarczymy kompletnych informacji na temat zakresu działalności
poszczególnych komórek organizacyjnych
-
Zaprezentujemy cykl wykładów o tematyce prozdrowotnej
Program Dnia Otwartego Państwowej Inspekcji Sanitarnej
-
Krótkie prelekcje zorganizowane
przez poszczególne sekcje:
- godz. 1200-1230 „Jak ustrzec
się zatruć pokarmowych”
- godz. 1230-1300 „Zagrożenie
dla zdrowia związane z brakiem wody pitnej i spożywaniem wody
zanieczyszczonej. Ocena jakości wody do spożycia w powiecie
hajnowskim”
- godz. 1300-1330 „Choroby
przenoszone przez kleszcze’
- godz. 1330-1400 „Zagrożenia
zdrowotne w branży drzewnej – ocena narażenia zawodowego w
zakresie czynników szkodliwych dla zdrowia w zakładach na terenie
powiatu hajnowskiego”
- Zainteresowani
będą mogli pobrać materiały oświatowo-zdrowotne oraz
zasięgnąć
informacji na temat:
-
wymogów higienicznych przy świadczeniu usług fryzjerskich,
kosmetycznych
-
nadzoru nad jakością wody do picia
-
czynników szkodliwych dla zdrowia w środowisku pracy
-
badań i pomiarów w środowisku pracy
-
substancji i preparatów chemicznych, detergentów, środków ochrony
roślin, czynników rakotwórczych i mutagennych, prekursorów
narkotyków
-
chorób zawodowych
-
higieny procesów nauczania i wychowania dzieci i młodzieży
-
wymagań dotyczących organizacji wypoczynku dzieci i młodzieży
-
warunków higieniczno-sanitarnych produkcji i obrotu środkami
spożywczymi i przedmiotami użytku
-
przestrzegania wymogów higieniczno-sanitarnych w zakładach
żywienia zbiorowego
-
najpopularniejszych chorób zakaźnych i sposobów zapobiegania im
-
Wystawa Poradników Dobrej Praktyki
Higienicznej i Produkcyjnej oraz Systemu HACCP – publikacji
zatwierdzonych przez Głównego Inspektora Sanitarnego
-
Prezentacja sprzętu do pobierania
próbek żywności do badań laboratoryjnych
Serdecznie zapraszamy
Urząd Miasta Hajnówka 17-200 Hajnówka ul. Zina 1
tel. 0 prefix 85 6822180, 6826444
|