Ilość
odsłon:
if(file_exists("counter.n"))
{
$file=fopen("counter.n","r");
$ile=fgets($file, 100);
fclose($file);
if ($ile===false) {exit;}
$ile++;
}
else $ile=1;
$file=fopen("counter.n", "w");
fwrite($file,$ile, 100);
fclose($file);
echo($ile);
?>
Data publikacji:
2006-03-07 |
Państwowa
Inspekcja Sanitarna informuje
CHCESZ SIĘ
USTRZEC PTASIEJ GRYPY ? STOSUJ SIĘ DO PONIŻSZYCH ZALECEŃ
• SPOŻYWAJ MIĘSO DROBIOWE,
PRZETWORY DROBIARSKIE I JAJA PODDANE ODPOWIEDNIEJ OBRÓBCE CIEPLNEJ W
TEMPERATURZE MINIMUM 70C;
• MYJ DOKŁADNIE Z UŻYCIEM
DETERGENTU WSZYSTKIE PRZEDMIOTY, KTÓRE MIAŁY KONTAKT Z SUROWYM
DROBIEM (DESKI, NOŻE, TALERZE); PAMIĘTAJ, ŻE ZAMROŻENIE MIĘSA NIE
NISZCZY WIRUSA PTASIEJ GRYPY;
• NIE DOTYKAJ, BEZ ODPOWIEDNIEGO
ZABEZPIECZENIA, MARTWYCH LUB SPRAWIAJĄCYCH WRAŻENIE CHORYCH PTAKÓW
DZIKICH ANI UBITEGO DROBIU; PRZEDE WSZYSTKIM DOPILNUJ, ABY NIE
ROBIŁY TEGO DZIECI;
• ZADBAJ O TO, ABY DZIECI UNIKAŁY
MIEJSC BYTOWANIA DZIKIEGO PTACTWA, FERM DROBIU ORAZ INNYCH MIEJSC
JEGO PRZETRZYMYWANIA;
• MYJ RĘCE PO KAŻDORAZOWYM
ZETKNIĘCIU Z PTACTWEM, ZARÓWNO DZIKIM, JAK I HODOWLANYM; DOPILNUJ,
ABY ROBIŁY TO TAKŻE DZIECI;
• PAMIĘTAJ, ABY SUROWE MIĘSO
DROBIOWE NIE MIAŁO STYCZNOŚCI Z INNYMI PRODUKTAMI ŻYWNOŚCIOWYMI;
• PRZYPOMINAMY O PRZESTRZEGANIU
ZAKAZU PRZYWOZU Z ZAGRANICY ŻYWEGO LUB MARTWEGO PTACTWA, DROBIU I
WYROBÓW DROBIARSKICH, JAJ, NIEPRZETWORZONYCH PIÓR I ICH CZĘŚCI,
PIERZA, PUCHU ORAZ TROFEÓW MYŚLIWSKICH.
BEZWZGLĘDNIE PRZESTRZEGAJ ZALECEŃ
WYDAWANYCH PRZEZ PRZEDSTAWICIELI INSPEKCJI WETERYNARYJNEJ I
PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI SANITARNEJ;
Urząd
Miasta Hajnówka 17-200 Hajnówka ul. Zina 1
tel. 0 prefix 85 6822180, 6826444
|